Nagyon jó kísérője egy buronyapürének vagy rizsnek rántott hús mellé, de kedve szerint mindenki próbálkozhat más variációkkal is.
Hozzávalók: 5 dkg kristálycukor
20 dkg lilahagyma
2 dl félédes vörösbor
3 dkg vaj
1 csapott teáskanál keményítő
0,5 dl víz
só, bors, fahéj,
1 teás kanál apróra vágott petrezselyem
1. A hagymát apró kockákra vágom.
2. A cukrot lassú tűzön megolvasztom, enyhén karamellizálom, hozzáadom a lilahagymát,
2-3 percig párolom, míg a karamellizált cukor teljesen feloldódik.
4. A keményítőt összekeverem a vízzel, ezt is hozzáöntöm, hagyom felrottyanni, majd a
maradék bort is hozzáöntöm, és az apróra vágott petrezselymet is; sóval, borssal és fahéjjal ízesítem, egyszer összerottyantom és kész.
Ha túl sűrű, akkor kevés borral vagy vízzel hígítom.
Kicsit szokatlannak tűnő ízvilág, de nagyon jól harmonizál a hozzá tálalt étellel, nekünk nagyon bejött.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése