26 augusztus, 2015

Paprikás krumpli csirkecombbal


Ritkán készül nálam, mert általában elfeledkezem róla, hogy ilyet is szoktam, egy német újságban találtam valamikor ezt a receptet, anno gyors vacsora ötletként, 1 óra alatt elkészíthetö.

Hozzávalók: Személyenként 1-1 csirkecomb (vagy esetleg több, étvágy függö)
                                               kb. 30 dkg burgonya
                                               1-2 közepes fej vöröshagyma
                                               2-3 cikk fokhagyma
                                               só, bors, piros paprika, esetleg borsikafü
                                               kacsazsír a sütéshez (vagy más zsíradék)

1. A húst megmosom, és ketté vágom, majd a felforrósított zsíron hirtelen megpirítom mindkét oldalán, kiveszem a lábasból és a visszamaradt zsíradékon üvegesre pirítom az apróra vágott fokhagymát és hagymát, majd visszateszem hozzá a húst öntök rá kb. 2-3 dl vizet és befüszerezem, így hagyom fedö alatt rotyogni kb. 30 percet.
2.Ezalatt az idö alatt megpucolom a burgonyát és felkockázom, majd hozzáadom a húshoz, szükség szerint a vizet utánaöntöm, nem muszáj, hogy ellepje, mert fedö alatt fö és akkor is megpuhul kb. 30 perc alatt (burgonya fajta függö).

Kompóttal, vagy savanyúsággal tálalom, ma is nagyon kapós volt


Jó étvágyat kíván!

Nincsenek megjegyzések: