05 augusztus, 2015

Áfonyás-barackos mini sajtpiték


Már 3 hónapja csak alkalmanként sütök valami sütit, mert hogy Reg-enor diétába kezdtem, de valahol egy kicsit lelkiismeret furdalásom van a Családdal szemben, így a hétvégén ezeket a mini pitéket sütöttem nekik. Egy másik régebbi receptet kicsit átalakítva, mert a töltelék talán sok lett volna úgy.
(Áfonyás sajtpite)

Hozzávalók: tésztához: 25 dkg finomliszt
                                      10 dkg hideg vaj
                                        2 evökanál cukor
                                        1 csg. vaníliás cukor
                                        1 egész tojás
                                        csipenyi só
                                        1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és egy fél órára hütöbe tesszük, addig elkészítjük a tölteléket.
           
                                      kb. 20 dkg áfonya, megmosva, lecsepegtetve
                                              2 db nektarin vagy öszibarack
                     Töltelék: 20 dkg krémtúró (én németet használom, mert itt sajnos nincs is más)
                                                 vagy szürön áttört tehéntúró 1-2 evökanál tejföllel krémesítve
                                    20 dkg Mascarpone vagy natúr vajkrém
                                      8 dkg cukor (kicsit lehet kevesebb is)
                                      1 csg. vaníliáscukor
                                      1 egész tojás
                                      20 g vaníliáspuddingpor (fél csomag) vagy étkezési keményítö
                                      egy kevés reszelt citromhéj

1. A sütöt elömelegítem 190 fok alsó-felsö fütéssel.
2. Egy piteformákat vékonyan megkenek vajjal és megszórom liszttel, mint a piskótának.
3. A töltelékhez valókat egynevüé keverem, a tojást sem kell külön felverni, csak egyszerüen  a hozzávalókhoz keverni.
4. A tésztát 12 db-ra osztom (kb. 70 grammos) és kézzel ellapogatom, piteformát kibélelem vele, úgyhogy a széleit oldalt feltologatam. Egyenletesen elosztottam a krémtölteléket, a tetejére került az áfonya és az apróra vágott barack (amit elötte meghámoztam)
Volt egy kevés pirított mandulám azt szórtam a tetejére, majd 30-35 perc alatt készre sütöttem.
Jó étvágyat kíván hozzá! 

Nincsenek megjegyzések: