22 április, 2015

Szezámmagos káposzta wokban, garnelarákkal


Már jó pár éve, hogy ezt az egyszerü receptet kipróbáltam egy magazinból, most megint eszembe jutott, hogy már rég készült.

Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma
                     2 cikk fokhagyma
                     50 dkg édeskáposzta (apróra vágva)
                     1-2 evökanál szója szósz
                      1 púpos evökanálnyi szezámmag
                         só, bors, köménymag, esetleg egy késhegynyi erös paprika
                     25 dkg garnelarák (én elöre füszerezettet szoktam venni)
                     3-4 evökanál kacsazsír (liba, vagy sertészsír)


1. A szezámmagot zsíradék nélkül világos barnára pirítom, félreteszem.
2. A káposztát kockára vágom és wokban hirtelen megsütöm, közben füszerezem, ereszt egy kis levet, de az nem baj, nem hagyom, hogy teljesen elföjje, átteszem egy másik edénybe.
3. A hagymát apróra vágom a fokhagymát lereszelem és üvegesre sütöm ezt is a wokban, majd hozzáadom a káposztát és összeforgatom, a végén teszem rá a szójaszószt és az erös paprikát.
4. A garnelarákot is hirtelen megsütöm.

Rizzsel tálalom, de lehet bulgur vagy más egyéb, gyorsan elkészíthetö és tényleg finom.

Jó étvágyat kíván hozzá!


Nincsenek megjegyzések: