12 április, 2013

Tejszínes cukkini-sárgarépa

Ma megint csak bundás halacska volt az ebéd quinoa-bulgur körettel ehhez még kellett valami szaftos, mert amúgy nem csúszik. volt itthon cukkini, sárgarépa mindig van, és új hagyma, ami sürgösen felhasználásra várt, így most ebböl kreáltam.
                                

Hozzávalók: 2 db kicsi cukkini csíkokra vágva
                     2-3 db nagyobb sárgarépa
                     1 csomó újhagyma, vagy 1-2 fej vöröshagyma
                     1-2 cikk fokhagyma
                     só, bors, fokhagymagranulát, örölt szerecsendió, egy pici tárkony
                     1 dl tejszín v. fözötejszín
                     1 dl tej
                     1 púpozott téaskanál liszt
                     Étolaj, vagy kókusz zsír a sütéshez
1. Mindig elkészítem az összes hozzávalót, mert közben nem nagyon van rá idöm, ugyanis Wok-ban sütöm a zöldségeket, így elég gyorsan kész van, nincs idö közben mást csinálni.
2. Elöször megpirítom a sárgarépát, félreteszem, majd a cukkinit, azt is félre teszem.
3. Megpirítom az apróra vágott hagymát a fokhagymával együtt, majd hozzáadom a sárgarépát és felöntöm kb. egy fél dl vízzel, sózom, borsozom, hagyom addig párolódni, míg a víz megint elszökik róla, majd megszórom a liszttel és egy kicsit megpirítom, mintha rántást csinálnék,de tényleg csak röviden, hozzáöntöm a tejszínt és a tejet, hagyom, hogy összerottyanjon és szórok bele egy csipetnyi tárkonyt és  örölt szerecsendiót, esetleg utána ízesítem, ha túl sürü, akkor még egy kicsi tejet öntök hozzá.
4.Legvégén jön bele a cukkini, és azzal már csak összemelegítem, és már kész is. Mindez kb. 30 percet vesz igénybe, az elökészítéssel együtt.
 
 
Mi most quinoa-bulgur körettel és bundás hallal ettük, de  egy egyszerü tésztára is nagyon finom feltétként, hús nélkül is szerintem nagyszerü csemege és egészséges.
 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések: