18 április, 2013

Spárga csirkemellbe tekerve

                                 
Újra itt a spárga szezon, így újra elö kellett szednem a spárgás recepteket, ez az egyike a kedvenc receptjeimnek:

Hozzávalók 3-4 személyre: egy csomó fehér spárga (0,5 kg),
                                             inkább a vékonyabb fajta
                                             4 szelet csirkemell filé,
                                             2 dkg vaj vagy étolaj
                                             2 púpos teáskanál finomliszt
                                             Fokhagymagranulát, só, bors,
                                             1-1 csipet  kakukkfü, majoránna,
                                             tárkony, petrezselyem levél
                                             most egy kis medvehagyma is jött bele
                                             2 dl tejszín
                                             2 dl fözövíz a spárgafözö vizéböl
                                             5 dkg reszelt sajt

1. A spárgát zöldséghámozóval megpucolom, és forrásban lévö enyhén sós, cukoros, vajas vízben 8-10  percet fözöm, a fözölevet felfogom. / a kicsi darabok azért vannak, mert el kellett vágnom a végéböl, hogy elférjen majd a jénaiban :) /
2. A csirkemell szeleteket egy kicsit kikloppfolom és sózom, borsozom.
3. A spárgát kicsit kihütöm és 3-4 db-ot beletekerek 1 csirkemell szeletbe, hústüvel rögzítem, majd forró teflonban minden oldalról megpirítom egy kicsit. Vajjal kikent jénaiba, vagy más tespi félébe teszem.

 
4. A vajon világos rántást készítek a liszttel, lassan felöntöm a spárgalével és a tejszínnel, ízesítem a füszerekkel érdemes megkóstolni és még utána füszerezni. Az elkészült bechamel szerü szószt ráöntöm a spárgára és rászórom a reszelt sajtot.
5. Elömelegített sütöben 200 °C-on 20-25 percig sütöm.
 
Rizzsel tálalom, vagy esetleg bulgurral.
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések: